fredag 16 april 2010

Liten blir stor

Igår var vi som sagt till BVC. Lilla fröken har växt ordentligt under sina två första levnadsveckor. Från att ha vägt 3700 g två dagar efter födseln har hon gått upp till 4230 gram och på längden har hon växt fyra cm. Sköterskan var tvungen att kolla längden en extra gång för hon tyckte att det var så mycket. Vilma skrek även oavbrutet när sköterskan kollade henne. Så då är det väl inget fel på lungorna heller... :)

(Om man tänker att en vuxen som väger 70 kg och är 170 cm lång skulle öka sin vikt och längd med samma procent skulle det innebära att personen skulle börja väga 80kg och vara 184 cm lång. En rejäl ökning på två veckor... ;))


Eftersom Vilma har ett sugberoende blev mamma rätt glad då sköterskan sa att det var ok att introducera napp för Vilma! Men det är en konst att få den att hållas i munnen.. förhoppningsvis ger träning färdighet!

Vi har även konstaterat att vi blev lurade första veckan då vi trodde att Vilma var en lugn tjej. Nu har hon nämligen börjat visa sitt rätta jag och skriker för fullt om hon inte får som hon vill.. Undras vem hon släktas på!?!

3 kommentarer:

  1. he je bra me egen viljo ,, kommer langt på he .

    SvaraRadera
  2. hahaa, bra karro!!!

    å vilken sööötis på bilden!

    ps. tycker ja känner igen kläderna... ;)

    SvaraRadera